Talenten CKVU spelen voorstelling Oscar

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - In de aula van het Udens College, locatie Schepenhoek, werd zondag de muziekvoorstelling ‘Oscar’ gespeeld door docenten en leerlingen van het CKVU. Het ‘te’ kleine publiek genoot van het leuke spel van de hoofdrolspelers Sandra Römer, Ayla van Berkel en Zjos Dekker. De muziekdocenten van CKVU verzorgden de muziek en dat deden ze met verve.

[image=95721]

De voorstelling was ter afsluiting van de cursus Instrumentaal Voorbereidend Onderwijs (IVO). In deze cursus leren kinderen vanaf groep 4 tot en met 8 de basisbeginselen van muziek maken. Daarnaast maken ze ook kennis maken met allerlei verschillende muziekinstrumenten. De kinderen die deze cursus hebben gevolgd, gaan nu een keuze maken voor een instrument. Ze konden alle instrumenten nog eens goed bekijken en beluisteren tijdens de voorstelling. Zij zongen zelf een lied en mochten de instrumenten uit proberen.

Instrumentencircuit
De voorstelling was bedoeld voor belangstellenden, maar in het bijzonder voor kinderen uit de gemeenten Uden en Boekel die graag een muziekinstrument willen bespelen en nog niet weten welk. Er was de mogelijkheid om in te schrijven voor oriëntatielessen. Dat zijn vijf lessen van een half uur op één instrument naar keuze óf voor de cursus Instrumentaal Voorbereidend Onderwijs.
[image=95719]
[image=95720]
Meer berichten