Avonturen langs het Duitse Lijntje

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Gerard Sonnemans presenteert zaterdag 9 mei om 12.30 uur in de bibliotheek Uden zijn nieuwe boek ‘Groene Stoom, avonturen langs het Duits Lijntje.’ De schrijver leest voor uit zijn boek en neemt u mee naar het verleden.

In deze historische verhalenbundel, waarbij kinderen de hoofdrol spelen, word je meegevoerd naar de tijd dat de spoorlijn in gebruik was. Mimi, Fons, Lieneke, Annie en andere kinderen in dit boek laten zien hoe keizers en gewone mensen met de trein reisden. Maar ook kun je lezen hoe een watersnood, een roofoverval of een luchtbombardement de mensen op en rond het spoor in gevaar brachten. En natuurlijk hoe het Duitse lijntje tegenwoordig door mens en natuur gebruikt wordt.
Groene stoom is een boek met acht avonturen die zich afspelen op en rond het Duitse lijntje, de spoorlijn die honderd jaar geleden Boxtel en het Duitse Wesel met elkaar verbond. De acht verhalen spelen zich af in Boxtel en Liempde, Schijndel, Veghel, Uden, Mill, Haps, Oeffelt en Gennep, en gaan over treinovervallen, oorlog op het spoor, treinongelukken, griezeltochten en vluchtelingen en keizers die over het spoor reisden.

[image=96761]

Ook in Boxtel, Haps en Gennep presenteert de schrijver op dezelfde dag zijn nieuwe boek. Groene Stoom is ontwikkeld in samenwerking met IVN Consulentschap Brabant en uitgegeven door uitgeverij Sjaloom. Voor meer informatie kijk op www.gerardsonnemans.nl

Meer berichten