Lotte (11) naar conservatorium Den Haag

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - Ze staat stevig in haar schoenen, of beter gezegd, stevig in haar spitzen, op één teen nog wel. Maar dat moet ook, want Lotte van Oort (11) is aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is voorbestemd om ‘prima ballerina’ te worden.

[image=124000]

“Ik stond een half uur op mijn teen en die deed zeer dus ik deed even iets minder. Dat zag de juf. Whoooo….” Strenge dansjuf, die Chantal van de Water, maar dat lijkt maar. Straks in Den Haag krijgt Lotte het nog zwaarder te verduren. “Dan mag je pas naar huis als een danspas gelukt is”, vertelt moeder Angelina. “Maar Lotte is het type dat daar wel tegen kan.”
Dat naar huis gaan is in Den Haag straks naar een gastgezin. Weg van De Rakt, in de grote stad. Lotte glimlacht. “Kinderen ín de klas vroegen me: ‘waarom ga je niet naar Veghel?’, maar dat is veel te ver fietsen.”
In Den Haag hoeft ze niet naar het conservatorium te fietsen, maar het is natuurlijk wel erg ver weg. Ze kon ook bijvoorbeeld tot haar 18de bij Balletstudio Chantal van de Water blijven en dan naar de dansacademie in Amsterdam gaan. Maar Lotte wil geen danseres worden. Haar droom is ballerina! “Ze wil het echt”, meent haar moeder. “Ze kan geen moment stilzitten. Ze steekt haar benen in de lucht om te kijken of haar voeten nog wel mooi zijn.”

[image=124001]
Meer berichten