Boek over historie Újese kersenteelt

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
UDEN - ‘Lof der zoetheid’ dat is de titel van het boek van Albert van Rosmalen over: ‘De Újese kers: glorieus verleden en… voorzichtige wedergeboorte’. Zaterdag 21 november om 11.00 uur wordt het boek in het Heemhuis gepresenteerd.

[image=119399]

In zijn boek behandelt van Rosmalen alle aspecten van de Udense kersenteelt, zelfs teeltechnische aspecten komen aan bod. Maar vooral komen de kersenpluk, de kersenveiling, de kersenfeesten en ook de kersenmarsen aan bod. Ook het voorzichtige herstel van Uden als kersendorp komt aan bod. Het boek heeft een harde kaft, 176 pagina’s en heel veel foto’s.

[image=119402]

‘Lof der zoetheid’ kost 20 euro en is vanaf zaterdag 21 november verkrijgbaar bij de boekhandels Edele Brabant en Bert van der Heijden, bij de Heemkundekring en bij de schrijver zelf. Zaterdag om 11.00 worden in het Heemhuis aan de Walterus Pijnenborghhof 34 in Uden de eerste twee exemplaren uitgereikt aan burgemeester Hellegers en de directeur van de Rabobank Uden Veghel Wim Bens. Het boek wordt uitgegeven door de stichting Uden in Geschriften met bijdragen van de Rabobank Uden Veghel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

[image=119400][image=119401]
Meer berichten