Blauwe Kei kan er weer even tegen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur
VEGHEL – Na een intensieve verbouwing van drie maanden heropende De Blauwe Kei dit weekend haar deuren. Trots toonden de medewerkers de ingrijpende metamorfose die het theater heeft ondergaan.

[image=115541]

Voor de officiële opening nodigde directeur Yan van der Heijden een beperkt aantal gasten uit. “We hebben het bewust bescheiden gehouden. Al het geld is in de verbouwing gestoken.” De gemeenteraad zette in januari het sein op groen voor de ruim zeven ton kostende verbouwing. Eind juni gingen de bouwvakkers aan de slag.
Wat in de foyer meteen opvalt zijn de frisse kleuren, zowel op de vloer - er is 800 m2 vloerbedekking gelegd - als het plafond. “De veelkleurigheid uit ons logo en programmaboekje is doorgetrokken in het gebouw”, legt Van der Heijden uit. Een accent dat ook terugkomt in de opvallende bank, die langs de hele lengte van de foyer is gemonteerd. Een eyecatcher!

Schots en scheef
Licht speelt duidelijk een belangrijke rol in de ‘nieuwe’ Blauwe Kei. De evenementenzaal hangt vol met allerlei bijzondere, schots en scheef hangende, lampen. De enige lamp die vrijdag nog keurig in het gelid hing werd door wethouder Riny van Rinsum en Yan van der Heijden bij wijze van openingshandeling ‘scheef’ gehangen. Daarop ging de led-verlichting, met al haar verschillende kleuren, branden. De Blauwe Kei is weer helemaal uo-to-date, constateerde Van Rinsum tevreden. Voorlopig dan. Het is de bedoeling dat er in 2016, ergens in Veghel, een nieuw theater staat.

[image=115542]

[image=115543]

[image=115544]

[image=115545]
Meer berichten