Mark van de Veerdonk.
Mark van de Veerdonk.

Mark van de Veerdonk wegens succes op herhaling

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Helemaal vanuit Slabroek komt Mark van de Veerdonk naar Markant Uden voor zijn veertiende voorstelling. Verbaal vuurwerk vol onverwachte grappen, belachelijke anekdotes en verdraaiingen. Enkel met positieve verhalen en gedachten. De voorstelling 'Tof!' wordt wegens succes herhaald en is te zien op donderdag 7 januari in de theaterzaal van Markant Uden.

'Tof!' is cabaretvoorstelling nummer veertien van Mark van de Veerdonk. Een dubbele zevenklapper en dat klopt, want 'Tof!' betekent weer tweemaal 55 minuten verbaal vuurwerk. De grappigste man van Uden en omstreken heeft zijn improvisaties over de lokale actualiteit weer 'Veerdonkiaans' goed voorbereid. Hij toont zich daarin een meester in het 'omdenken'. Hij neemt het publiek mee op een herkenbaar pad, maar net als iedereen denkt thuis te komen, slaat hij onverwachts af.
Deze voorstelling heet niet voor niets 'Tof!'. De cabaretier heeft namelijk schoon genoeg van al dat gesomber. De een moet zijn huis verkopen om zijn hypotheek te kunnen betalen, de ander komt zijn vrouw tegen op een datingsite, – allemaal heel erg – maar waarom moet iedereen zo doorzaniken over al dat klein leed? Spreek je iemand dan gaat het binnen de kortste keren over zijn vastgelopen afritsrelatie, die onleesbare IKEA montage-instructie of andere mislukte mensdaden tegen de misselijkheid. Om over de crisis nog maar te zwijgen. Volgens de Brabantse cabaretier is er onderhand genoeg gezeurd. In 'Tof!' belooft Van de Veerdonk enkel positieve verhalen en gedachten voor het voetlicht te brengen. 'Tof!' is op donderdag 7 januari om 20.15 uur te zien. Tickets kosten € 17,50.

Meer berichten