De Britse rockband Wishbone Ash staat op zaterdag 9 januari op het podium in De Pul.
De Britse rockband Wishbone Ash staat op zaterdag 9 januari op het podium in De Pul.

Britse rockband Wishbone Ash in De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Na 44 jaar staan ze nog steeds op het podium: de Britse rockband Wishbone Ash. Op zaterdag 9 januari treden ze op in De Pul in Uden.

Wishbone Ash is een Britse rockband, opgericht in 1969 en nog steeds optredend, die bekendstaat vanwege dubbele gitaarbezetting. De band vierde zijn hoogtijdagen gedurende de jaren zeventig. Ze wisselden een aantal keer van bezetting, maar bleven altijd optreden. De toenmalige bandleden waren jonge mannen, beïnvloed door jazz en progressieve rock, die stonden te springen om hun muzikale bijdrage te leveren aan de rockgeschiedenis. Na een spontane jamsessie tijdens een soundcheck van Deep Purple brak de band door en kregen ze een platencontract. Het optreden belooft een feest voor oude én nieuwe fans te worden. De band speelt sinds jaren weer de volledige LP Argus in De Pul.

The Bucket Boys
In het voorprogramma staan The Bucket Boys. Deze Duitse band is ontstaan in 1995 en sinds die tijd continu onderweg. Met hun mix van rock, blues, country en TexMex is dit zeker een goede opwarmer voor de rest van de avond.

Tickets
Tickets zijn online via www.livepul.com te bestellen en kosten 27 euro (excl. servicekosten). Eventuele dagkassa 30 euro. De zaal is om 19.30 uur open, om 20.15 uur start het programma.

Meer berichten