Muziekvereniging Zeelandia viert het komende anderhalf jaar het 125-jarig jubileum.
Muziekvereniging Zeelandia viert het komende anderhalf jaar het 125-jarig jubileum.

Jubileumjaar Zeelandia feestelijk van start

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

ZEELAND | Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van muziekvereniging Zeelandia is het jubileumjaar 'Zinderend Zeelandia' feestelijk geopend. Voorzitter van Zeelandia Tijs Nabuurs en voorzitter van de jubileumcommissie Tjeu van Ras presenteerden wat de vereniging in petto heeft de komende anderhalf jaar. Het 125-jarig jubileum zal muzikaal gevierd worden met als hoogtepunt het festival Zinderend Zeelandia in juni 2017.

Bij een feest horen natuurlijk ook cadeaus, daarom was er voor alle leden een nieuwe muziekmap met button en met potlood vormgegeven in het thema van het 125-jarig bestaan. 'Vooral het potlood is voor een muzikant onmisbaar, de aanwijzingen van de dirigent moeten immers nauwkeurig genoteerd kunnen worden', aldus de muziekvereniging.
Maar het grootste cadeau van de avond was voor fluitiste Mieke Cornelissen. Uit handen van Jan van Schooten, voorzitter van de Vriendenkring Zeelandia kreeg zij een splinternieuwe piccolo overhandigd.
Het eerstvolgende grote jubileumevenement is aan de vooravond van Koningsdag: De traditie om Zeelanders met een Koninklijke onderscheiding muzikaal te eren wordt ook in het jubileumjaar voortgezet. Maar deze keer met iets extra's. Naast het harmonieorkest doet deze keer ook de slagwerkgroep mee en is er weer een hoofdrol weggelegd voor bijzondere gastartiesten. Niemand minder dan 'Mannen van Naam' zullen dit jaar met Zeelandia optreden. Zij maken gevoelige luisterliedjes, vrolijke folkdeunen afgewisseld met veel sterke verhalen. 'Dat wordt een avond met prachtige muziek, mooie verhalen en veel humor!', belooft Zeelandia.

Meer berichten