Foto: Will Dekkers.
Foto: Will Dekkers.

Maurice brengt zijn vader Toon Hermans dichtbij

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Maurice Hermans, zoon van cabaretier Toon Hermans, brengt met de voorstelling Zo'n Toon een lieve, intieme hommage aan zijn vader. Een heerlijke avond met liedjes van en verhalen over Toon Hermans. Samen met de twee zangeressen Ellen Evers en Esmee Dekker en een live-band neemt Maurice Hermans de theaterbezoeker mee achter de coulissen van het bonte leven van zijn vader. De voorstelling 'Zo'n Toon' is op donderdag 28 januari te zien in Markant Uden.

Als Maurice het podium opkomt zie je meteen de genen van zijn vader; zelfde oogopslag, zelfde guitige blik. In zijn hand heeft hij een rode ballon die hij loslaat, als beeld van zijn vader die wegvliegt. De zoon staat nu alleen op het podium. Maurice vertelt persoonlijke verhalen over zijn vader, cabaretier Toon Hermans, en zingt onbekende liedjes van Toon die hij na de dood van zijn vrouw Rietje, Maurice 's moeder, heeft geschreven. "Maar", zegt Maurice, "De show is geen Toon-imitatie. Ik ben niet mijn vader, ik vertel verhalen over hem. En zing zijn liedjes. Maar ook niet allemaal. Aan sommige liedjes, zoals 24 Rozen, waag ik me niet. Dat liedje was zó van hem, dat kan ik echt niet zingen. Ik ga ook niet zijn grappen nadoen, maar vertel wel verhalen waar je om kunt lachen."

Tickets
'Zo'n Toon' is op donderdag 28 januari om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant in Uden. Tickets voor 'Zo'n Toon' kosten 25 euro (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten