Edwin Schimscheimer zingt door z'n leven

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN - Hij schreef voor Paul de Leeuw en schreef het songfestivallied voor Willeke Alberti, hij is leider van het kinderprinsengrachtconcert, speelde met René Froger en Herman Brood. Maar vanavond was hij even terug in Uden en vertolkte zijn eigen liedjes als geen ander. Edwin Schimscheimer boeide uren lang. Een groter publiek was hem zeker gegund.

[image=306939]

Ruim honderd mensen in de theaterzaal van Markant Uden luisterden ademloos naar de prachtige liedjes over het leven van Schimscheimer. Deze muzikale duizendpoot woonde in zijn jeugd tot z'n 21ste in Uden. Gedurende het deel voor de pauze verhaalde en zong hij over die tijd. In de zaal veel familie, oude buren en vrienden. Zoals ook Arie van den Elzen, de beste schoolvriend. Schimscheimer schreef een lied over mevrouw Van den Elzen, een engel.
Met een prachtig warme stem, geweldig piano en gitaarspel en een wat verstrooide, vaak humoristische presentatie vloog de show voorbij. Niet tot kwart over tien maar tot kwart over elf bleef de oud-Udenaar boeien. Aan het einde van zijn show gaf hij elke moeder een witte roos en dankte iedereen persoonlijk met een warme hand. Edwin Schimscheimer mag zeker terug komen, maar dan in ieder geval voor een volle zaal.
Meer berichten