Halfvastenfeesten in Zeeland voorbij

  •   keer gelezen   Muziek
ZEELAND - De Halfvastenfeesten in Zeeland zijn voorbij. Vrijdag en zaterdag waren er optredens van onder meer VanVelzen, Waylon en DI-RECT. De zondag begon met een brunch, later op de dag traden artiesten als Sieneke en Pater Moeskroen op.

[image=276813]

De inrichting van het festivalterrein was nagenoeg ongewijzigd. Ook deze editie konden festivalgangers vanuit de grote tent, waar zich de Heineken Mainstage bevond, naar de vier andere area’s. De organisatie besloot ook jongeren onder de achttien toe te laten, ondanks de verscherpte alcoholwetgeving: “Als je jaren hebt geïnvesteerd in een bepaalde doelgroep, kan je die niet zomaar kan ontzien", zegt organisator Harold van Tiel. Voor de achttien-minners was er een speciale NIX-bar, waar ze drankjes zonder alcohol konden krijgen.

Muziek
Op vrijdag was VanVelzen de grote publiekstrekker op het hoofdpodium. Met bekende songs als 'Sing Sing Sing' en 'Baby Get Higher' wist VanVelzen het publiek goed mee te krijgen. Na VanVelzen trad Nielson -bekend van zijn duet met Miss Montreal- op. Zaterdag werden de festivalgangers muzikaal verwend door Waylon en de mannen van de Haagse rockband DI-RECT.
Naast de artiesten op het hoofdpodium, waren er in de kleinere tenten optredens van onder meer de Vengaboys, Mental Theo, Ran-D, Django Wagner en Sieneke.
Meer berichten