Windkracht 6 waait over d’n Dijk

  •   keer gelezen   Muziek
ODILIAPEEL - Voor het derde jaar verzorgt muziekverenging St.Marcellus, in samenwerking met basisschool d’n Dijk en MIK, het windkracht 6 programma. Een project om leerlingen van groep 5 warm te krijgen om les te gaan nemen op een blaas- of slaginstrument. Dit met als doel om later aan te schuiven bij de blazers- of slagwerkersgroep van St.Marcellus.

[image=277248]

Er worden 6 wekelijkse lessen gegeven van 3 kwartier, waaronder 3 algemene lessen gegeven door Cindy van Rijn en 3 actieve lessen met licht koperen blaasinstrumenten, zwaar koperen blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. De lessen van de blaasinstrumenten zitten er inmiddels op, die Peter (dirigent blazersgroep) op een schitterende en zeer enthousiaste manier naar de leerlingen heeft weten te brengen. Vandaag was de les van over het slagwerk. Dan is het de beurt aan René (instructeur slagwerkgroep) om de leerlingen warm te krijgen om een slagwerkinstrument te gaan bespelen. Ook René doet dit op een super gemotiveerde manier en heeft zo al vele slagwerkleerlingen naar de Beukenhof weten te krijgen, wat we kunnen zien aan het resultaat van de prachtige jeugdslagwerkgroep van St.Marcellus. Deze groep is grotendeels ontstaan door de WK6 projecten van de afgelopen twee jaar.
Op donderdag 17 april, is de einduitvoering, dit jaar met het thema Disney. Ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en leerkrachten worden uitgenodigd bij de Beukenhof, om 18.30 uur. De leerlingen zullen dan laten zien wat de afgelopen 6 lessen op school hebben opgeleverd. Nadien is er een instrumentenmarkt, waar ze op alle instrumenten nog een keertje kunnen blazen of slaan, in het bijzijn van de ouders. “Klikt” het met een bepaald instrument krijgt elke leerling de mogelijkheid om zich/haar op te geven voor een gratis proefles. Wij, als vereniging, hopen dat die proefles zo goed bevalt, dat er wordt gestart met muziekles, wat weer hoop geeft voor aanwas voor de blazers- of slagwerkgroep van St.Marcellus…….

[image=277251]

[image=277249]

[image=277252]

[image=277250]

[image=277253]
Meer berichten