Eendracht met muziek in de wijk

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN - Harmonie De Eendracht wil, door muziek te maken in de wijk, laten horen hoe veelzijdig het repertoire is. Op dinsdag 10 juni speelt de harmonie voor alle bewoners in de Bitswijk, bij mooi weer buiten bij het Muzerijk en anders daar binnen van 19.30 tot 20.30 uur.

[image=263200]

In het 115-jarig bestaan van De Eendracht is het gezelschap uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met veel jeugdleden. De muzikanten beheersen dan ook veel verschillende muziekstijlen. De jeugd heeft veel inspraak in de muziekkeuze. Niet alleen op straat, maar ook voor concerten op vele plaatsen, zoals de concerttour afgelopen winter in China. Ook de schooljeugd vanaf 7 jaar is goed vertegenwoordigd in de blazersklassen en de slagwerkklas. De kinderen hebben onder andere opgetreden in Markant Uden en hebben al een optreden gehad met de band Que Pasa.
Voor belangstellenden biedt De Eendracht een gratis proefles aan. Mensen die zelf wat langer muziek maken, kunnen komen kijken en luisteren tijdens de repetitie van de slagwerkgroep op maandag van 20.00 uur tot 21.30 in de repetitieruimte De Klankkelder aan de Nieuwe Markt. Het harmonieorkest repeteert elke dinsdag van 19.45 tot 22.00 uur.

Opgave gratis proefles:
Meer berichten