Jonge talenten MIK schitteren in Markant

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN – Zeven jonge talenten treden zaterdag 1 juni op in Markant Uden. Ze spelen alleen, met tweeën of met een ensemble of harmonie. Het optreden begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Entree gratis.

[image=245958]

Drie van de kandidaten, Daan van der Zande met klarinet, Niels van de Braak met tenor- en baritonsaxofoon en Veerle Geurts met tenorsaxofoon doen hun D-praktijkexamen. Daan is lid van Harmonie St.- Caecilia en speelt samen met het MIK Mondriaan Ensemble, onder leiding van. MIK- docent, Christa de Haan. Veerle en Niels zijn lid van Harmonie De Eendracht. Zij spelen hun examen, samen met de harmonie en met een saxofoonkwartet, onder leiding van Ieke Verest. Leerlingen, die lid zijn van een Hafa-orkest, sluiten de verschillende leerfases af met een verplicht examen voor het diploma A, B, C of D.

Niveau
MIK Uden biedt echter ook leerlingen, die geen lid zijn van een Hafa-orkest, de mogelijkheid om een fase af te sluiten met een diploma. Maar dit is niet verplicht. Het is een hele prestatie D-examen te doen. Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voordat je aan het praktijkexamen begint moet je het theorie-examen met goed gevolg hebben afgelegd en natuurlijk je diploma A, B en C al gehaald hebben. Verder spelen zeer grote talenten die allen op een hoog niveau les hebben bij MIK Uden. Zo treden Aylin Güres en Anil Dural op met zang en gitaar, Stan Verstegen op piano, Tom de Visser op gitaar en Lisa van Ras met zang. Allen hebben zij al jaren les bij MIK Uden van professionele muziekdocenten.

[image=245959]


Meer berichten