Harmonie De Eendracht is in China

  •   keer gelezen   Muziek
SHANGHAI – Harmonie De Eendracht is in China. Na de visumcontrole bij de immigratiedienst op het vliegveld van Shanghai was het wachten op de koffers die allemaal redelijk snel en niet onbelangrijk, ongeschonden het vliegtuig hadden verlaten. De muziekvereniging vertrok tweede kerstdag voor tien dagen naar Shanghai voor een concertreeks. Via een eigen blog en via Kliknieuws houden de Udense muzikanten het thuisfront op de hoogte.

[image=265767]

Tijdens de muzikale uitwisseling in China geeft De Eendracht vijf concerten. Er is twee jaar naar toe gewerkt. Negen leden van buiten gingen mee om het orkest compleet te maken want enkele eigen leden moesten afzeggen.
Het muziekgezelschap ging verder met bagage en instrumenten in bussen die bij nader inzien zeker niet te groot waren. Het bezoek aan de tv-toren in Shanghai werd plotseling afgezegd. Daarom ging de tocht rechtstreeks naar het eerste hotel in Suzhou en dat duurde ruim drie uur.
“Daar aangekomen konden we na het inchecken gaan eten, met stokjes. Om daarna voor diegenen die zich hadden ingeschreven, een voetmassage te mogen ondergaan. Anderen mochten zelf invulling geven aan hun eerste avond in China. Ook de tweede wijziging was inmiddels een feit, want we bleven niet één maar twee nachten in ons eerste hotel. Maar dat was na zo’n lange reis geen onwelkome verandering. De ochtend was vrij in te vullen en dat heeft dan ook iedereen gedaan. Een aantal heeft geluierd waar anderen een bezoek aan het oude gedeelte van de stad hebben gebracht. Na de lunch is het alweer bijna tijd om te vertrekken voor ons eerste concert. Dat is vanavond in Suzhou.”

[image=265774][image=265773][image=265771][image=265770][image=265769]
Meer berichten