50 jaar Udense Specs on tour

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN - In 2014 is het precies 50 jaar geleden dat de Udense beatgroep The Specs werd opgericht. The Specs gaan, onder het motto Specs 50 jaar On Tour, het jubileum glans geven door het komende jaar in die plaatsen en locaties op te treden waar ze in de jaren zestig optraden.

[image=75579]

The Specs traden begin jaren 60 veelvuldig op in het toenmalige uitgaanscircuit en jongerensozen in de regio zuid-oost Brabant en Land van Maas en Waal. De groep werd destijds opgericht onder in de kelder van het parochiehuis aan de Kapelstraat in Uden met de naam Mary and the Sunspectacles. Dit veranderde al snel in The Specs. In het parochieshuis werd ook gerepeteerd en had de band haar thuishaven. Later is op deze locatie de bekende soos ‘t Keldertje gevestigd.
Het repertoire van The Specs bestond uit nummers van The Kinks, The Rolling Stones, The
Pretty Things, The Motions en The Byrds. De optredens in die tijd werden gevolgd door een trouwe schare fans met als hoogtepunt een optreden in het voorprogramma van The Pretty Things in de Veilinghallen in Tiel.
In 2006 zijn The Specs weer herstart en hebben toen met zeer veel succes een reünieoptreden verzorgd in de originele bezetting van die begintijd. The Specs zijn als hobby sindsdien doorgegaan en treden elk jaar nog regelmatig op. De huidige bezetting en het repertoire zijn aangepast.

De aftrap voor de The Specs van de unieke tour is zondag 29 december om 16.00 uur bij Uden on Ice. Daarna volgen optredens in onder meer Volkel, Mariaheide, Megen, Lithoyen, Ravenstein en Cuyck.

[image=40242]
Meer berichten