Dirigent Ernst Daniël Smid bij koor Karakter

  •   keer gelezen   Muziek
BOEKEL - Max Smeets, de dirigent van het orkest van Ernst Danël Smid, was vorige week te gast bij een extra ingelaste repetitie van koor Karakter in Boekel. Hij kwam ‘ de puntjes op de i zetten’ in verband met het concert Ernst Danël Smid op donderdag 20 december in Markant waaraan Karakter medewerking verleent.

[image=229864]

Na hier en daar wat kleine nuance aanwijzingen te hebben aangegeven, ging Max Smeets na ruim een uur, volkomen tevreden terug naar Antwerpen. Echter niet alvorens hij zijn bewondering had uitgesproken over de prima kwaliteit van het koor en van het ingestudeerde meerstemmig te brengen programma. In ruim een maand was dit repertoire, variërend van melodieuze kerstsongs tot Gospelklanken, er dus blijkbaar door dirigent Lex Wiersma van koor Karakter op hoge kwaliteit ingebracht.
Koor Karakter kijkt derhalve uit naar het optreden in Theater Markant op 20 december a.s. om met Ernst Daniël Smid, dochter Coosje en de Amerikaanse soul- en gospelzanger Dennis LeGree, hun kunnen te laten horen. Het koor ondersteunt de leadzangers in zeven nummers, het zingt twee nummers als koor alleen en zingt ook een eigen keuze: het Kyrië uit Misa Criolla van de Argentijnse componist Ramirez. Er komen sowieso drukke kersttijden aan voor koor Karakter dat dan in Dickens outfit optreedt.

Zie ook www.koorkarakter.nl
Meer berichten