Basiscursus koorzangers succesvol afgesloten

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN - Een groep cursisten in Uden sloot zaterdag 3 november wederom de basiscursus 'Iedereen kan zingen' af. In 12 boeiende sessies van 2 uur hebben deze zangers en niet-zangers, koorleden en niet- koorleden kennis gemaakt met muziek en zingen.

[image=227079]

“Een prima mix van theorie, praktijk en kennis opdoen en toepassen. Deze cursus is zeer toegankelijk waarbij vlot de verbinding wordt gelegd tussen klassieke muziek, hedendaagse muziek en zelf meedoen. Het is niet alleen zingen, maar ook luisteren en lezen. Er gaat een wereld voor je open wanneer je in muziekschrift méér leest dan alleen ‘wit papier met zwarte vlekjes’. Tekens en symbolen leren je als een spoorboekje een nieuwe taal waarmee je zelfs de dirigent kunt lezen!”, aldus cursist Wim Schigt.
Ook cursusleider Marcus de Haard gaf aan dat het prettig was aan deze cursisten les te geven. “Ze waren gemotiveerd, leergierig en er was ruimte voor interactie. Geweldig”.
Verheugend was ook het feit dat een aantal cursisten tijdens de cursus deelnamen aan het project Krönungsmesse van het Udense Caeciliakoor, en direct hun verworvenheden konden inzetten en gebruiken. Wim Schigt: “Deze basiskennis geeft inzicht in hoe je als koorzanger moet participeren met de daartoe nodige en nuttige bagage”.
De cursus werd georganiseerd in opdracht van de Sint Petrusparochie Uden. Voor nadere informatie over deze en andere cursussen en studiedagen: Kerkstraat 25, 5401 BC Uden. Tel. 0657 – 208 908. Email:
Meer berichten