Seven Eleven viert 25-jarig bestaan in Uden

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN -Funkband Seven Eleven geeft vandaag een jubileumconcert in De Pul ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan. Bassist en Udenaar Bart Verhoeven is een van de oprichters van Seven Eleven, een funkband die in 1987 voortkwam uit een andere band: The Savannah Fun Brigade. Sinds 1992 maakt de Udense rapper Coen Grooten, beter bekend als Are MC, ook deel uit van Seven Eleven.

[image=226737]

Seven Eleven is de langst-bestaande funkband in Nederland, en misschien wel in heel Europa. Een goede reden voor een dampend ‘on the one’-funkfeestje en dat kun je deze geoliede band met diverse topmuzikanten wel toe vertrouwen. Seven Eleven speelde zo’n beetje op alle grote en middelgrote poppodia in Nederland, een keer op het Binnenhof en zelfs drie keer op het North Sea Jazzfestival. Ook buiten de landsgrenzen werd veel opgetreden; in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en in Litouwen. Natuurlijk altijd weer graag terugkerend naar ‘homebase’ De Pul.
Seven Eleven bracht een reeks albums uit waaronder ook twee solo-cd’s van bassist Bart Verhoeven onder de naam ‘Dodge’. Bij de productie van beide Dodge-albums was onder meer de Udense hiphop-producer Oh Jay (o.a. Dope Posse, Brainpower, UJ) betrokken. Ook rapper Are MC klopte voor zijn solo-werk aan bij Oh Jay die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de nationale hiphop-scene. Met Seven Eleven, U-Gene, Oh Jay, Dope Posse/Family Jewels, De Kunstenaars en #Teampiri in de stad, kunnen we concluderen dat Uden behalve ‘de groenste gemeente van Europa’, ook 'de meest groovende gemeente van Europa' is!

Het jubileumalbum ‘25 years and still funkin’ wordt vrijdag gepresenteerd. Lezers van het Udens Weekblad maken kans op een gratis cd door een mailtje te sturen naar .
Meer berichten