Memphis Maniacs vaste waarde op FestyLand

  •   keer gelezen   Muziek
VOLKEL - Voor de vijfde keer op rij op FestyLand en je zou Memphis Maniacs dan ook de huisband van het festival kunnen noemen. “Nou, de thuisband is natuurlijk BZB”, lacht drummer Remco, maar de Memphis Maniacs vinden het heel mooi om een vaste waarde te zijn op FestyLand.

[image=225397]

“Heel mooi ook om te zien hoe we zelf zijn gegroeid van de middag naar prime time. Het is voor ons dan ook een bijzonder moment om op zo’n tijd op de mainstage te staan.”
Wat de band doet, is ‘ingenieus muzikaal knip- en plakwerk’: “We gebruiken verschillende nummers uit heel verschillende genres en gooien die over en door elkaar heen. Het gaat van snoeiharde metal en tachtiger-jaren pop naar dance of dubstep. Het vliegt alle kanten op, maar het moet wel gewoon doordenderen dus we smeden alles wiskundig in elkaar. Het spreekt de mensen aan, want het gaat erg goed met de band. Voor het eerst halen we dit jaar de driedubbele cijfers, want aan het einde van onze clubtour hebben we dit jaar honderd optredens gehad. We kijken ook een beetje naar het buitenland. De dag na FestyLand rijden we ‘s morgens heel vroeg naar Berlijn, waar we voor het eerst optreden.”
FestyLand vindt Remco een ‘superleuk’ festival: “Je ziet er de creatieve hand van BZB in. Er wordt veel aandacht besteed aan details en decor en dat vinden wij heel leuk, want we zijn zelf ook een band die houdt van details en het totaalplaatje. Briljant ook hoe ze hard geroepen hebben ‘wij zijn de afsluiter van het festivalseizoen’. Dat leek ons nogal een statement, maar nu hoor je onder bandjes dat ze er heel graag staan.”
Meer berichten