‘Stage met alleen maar 3FM Serious Talents’

  •   keer gelezen   Muziek
VOLKEL - FestyLand timmert aan de weg in festivalland en is ook ontdekt in Hilversum. Vorig jaar was Giel Beelen al te gast, maar dit jaar gaat de samenwerking met 3FM nog een flinke stap verder met de 3FM Serious Talent Stage. Bovendien worden in die tent én in de Jupiler Stage de bands gepresenteerd door de 3FM-dj’s Barend en Wijnand. En die twee hebben wel zin in FestyLand: “Moet je eens kijken wat voor fantastische acts er allemaal staan. Dat gaat weer een mooi feestje worden.”

[image=225396]

Nieuw op FestyLand is dus de 3FM Serious Talent Stage. “Dat wordt een stage met alleen maar Serious Talent-bands van 3FM”, vertelt Barend over dat bijzondere ‘keurmerk’: “Eén keer in de twee maanden komen wij met een viertal bands die wij goed genoeg vinden een paar maanden op de playlist te komen, bands die de support verdienen.”
Serious Talent word je natuurlijk niet zomaar: “We horen in het wereldje wat het leuk doet op de podia. Maar we kijken ook: wat zijn de singles die uitkomen waarvan wij denken: ‘hé, dat kunnen hitjes worden?”
Drive Like Maria, de Hype, The Dirty Denims, Splendid, dat zijn bands die eraan komen, weet Barend. “Maar ook de Handsome Poets staan in de 3FM Serious Talent Stage en die hebben van de zomer écht een grote hit gehad!”
De zomer die volgens FestyLand in oktober valt. “Echt heel bijzonder dat op 12, 13 en 14 oktober, echt in de herfst al, er nog zo’n mooi festival is. Moet je kijken wat daar allemaal staat joh! Will and the People wat één van de megaklappers is van dit seizoen, Di-Rect wat echt een heel goede band is geworden, maar ook de diversiteit, Kraantje Pappie, Mr Polska, het is zo divers, er is zoveel aan aanbod’. Als je een beetje van muziek houdt is dit een plek waar je moet zijn.”
Barend zelf beklimt zowel de mainstage als de 3FM Stage om al die topbands te presenteren aan het publiek, samen met 3FM-dj Wijnand. “Dat is toevallig ook mijn beste vriend, dus dat komt goed uit!”
Meer berichten