'Sfeer en beleving zijn de toverwoorden'

  •   keer gelezen   Muziek
VOLKEL - “Sfeer en beleving, dat zijn de toverwoorden van FestyLand”, vertelt Rien Somers en dat is op de vijfde editie niet anders, ook al groeit het festival door naar dit jaar maar liefs tien tenten, tien podia en honderd acts!

[image=193160]

‘FestyLand for President’ is de slogan, maar Rien Somers blijft de festivaldirecteur van de details. De aankleding krijgt heel veel aandacht, maar ook de inhoud. “Er gebeurt vanalles, vertelt Rien. “Het is niet alleen de artiest op het podium die jou vermaakt, want veel acts zijn interactief. In de Ballsroom of het festivalcafé zijn er continu interactieve dingen, waar het publiek een rol in speelt.”
Ook valt FestyLand nog steeds niet in een hokje te vangen. “Pop rock, dance theater en absurditeiten, dat is nu ook weer en dat is niet alledaags. Er zijn niet veel popfestivals waar geapenkooid is.”
Uniek is natuurlijk ook het tijdstip. “Dit jaar gaan we met de festivalawards nog meer inzetten op ‘de afsluiter van het festivalseizoen’. Maar niet alleen artiesten worden gehuldigd, ook mensen achter de schermen halen we naar voren. Riek bakt perfect frikandellen voor de vrijwilligers, nou Riek, het wordt tijd dat we jou een keer gaan huldigen!”
Nieuw is ook dat de zondag, de Jan en Allemandag uitgebreid wordt. “Ook voor ‘de festivalganger’ is deze dag aantrekkelijker geworden met een programma in de rocktent en de dance-area. En in de spiegeltent houden we tot slot een afsluitend bal en borrel.”


[image=77325][image=152849][image=152789]
Meer berichten