Bamboetoren Versteegde op Mysteryland

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN - Hoe mooi bamboe kan schitteren, bleek afgelopen zaterdag tijdens het festival Mysteryland waar bamboekunstenaar Antoon Versteegde uit Uden een 25 meter hoge toren mocht bouwen als centrale plek temidden van de Monade-tent van de Braziliaanse kunstenaar Thomas Goebels.

[image=222984]

Het unieke aan dit concept was dat de dj op een ronddraaiend platform stond temidden van de enorme bamboetoren en dat alle boxen 360 graden rondom de toren waren opgesteld. Vanwege de ronde dansvloer stond voor de verandering eens niet iedereen recht voor het podium, maar óm het podium, wat zorgde voor een losse sfeer.
Met het diverse artistieke gezicht van Mysteryland onderscheidt het festival zich van de andere festivals. Ruim zeventig kunstenaars waren achtief op het festivalterrein, onderwie dus Antoon Versteegde.
Mysteryland is het grootste dancefestival van Nederland met 60.000 betalende bezoekers, groter dan bijvoorbeeld Lowlands. Ook het terrein is immens, met dertien verschillende area’s verspreid over het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Mysteryland begon in 1993 als een hardcore nachtfestival met een enorm breed en veelzijdig programma.
Meer berichten