‘Mijn bands horen op het podium thuis'

  •   keer gelezen   Muziek
ODILIAPEEL – “Ik beloof geen enkel bandje een gouden berg. Dat kan ik ook niet, want uiteindelijk moet het publiek het oppikken.” Toch lukt het Erna van Bommel heel aardig om de bandjes uit haar voorraad ‘Rock-in-Stock’ op het grote podium weg te zetten.

[image=221290]

Black-Bone bijvoorbeeld speelde in de Gelredome in het voorprogramma van Deep Purple. En wat te denken van de 1’90’s uit Volkel. Ze bestaan niet meer, maar beleefden wel een hoogtepunt op het hoofdpodium van Bospop. En binnenkort op Lowlands staan The Dirty Denims. “Ik zat in de jury voor Monsters of Mariaheide en daar zag ik The Dirty Denims”, herinnert Erna zich de eerste kennismaking. “Ik was net met mijn stal begonnen en dacht: ‘da’s een leuk bandje' en ik heb ze gevraagd.”

Netwerken
Niet alleen Nederlandse bands heeft Erna onder haar hoede, ook Serena Pryne and The Mandevilles vinden hun weg door Nederland dankzij Rock-in-Stock. In het voorjaar stond de Canadese band op Volkel in de Wolken én Pinkpop. “Een kennis hoorde haar zingen op een muziekbeurs in Canada en stuurde een link door. Ik vond haar meteen vet en ik heb haar erbij genomen. In oktober komt ze weer hier. We hebben voor haar een tourtje geboekt.”
Het ‘wegzetten’ van haar bandjes doet Erna via de mail en de telefoon. “Het is ook veel netwerken wat ik doe. Op Lowlands ga ik zitten preken, op Bospop, de Zwarte Cross. Maar het gaat uiteindelijk om de muziek én het bandje moet iets hebben. Het moet allemaal kloppen. De muziek moet goed zijn, maar het bandje zelf moet er ook staan. Als het bandje niks is, kan ik ze niet weggeboekt krijgen.”

Kippenvel
De muzikanten in de bandjes van Erna zijn allemaal nog jong en veelbelovend, maar kunnen niet van de muziek leven. “Ik probeer er zoveel mogelijk voor ze uit te halen. Vaak kopen ze daar een nieuwe gitaar, een versterker of een bandbusje voor, maar het is allemaal hobby. Het zijn wel échte bands die serieus bezig zijn en dat recht uit het hart. Ze willen niks liever dan op het podium staan en daar hóren ze ook echt thuis.”
Haar jongens te zien rocken op het podium, zorgt voor kippenvel bij Erna: “Dat vind ik zo mooi! Het gaat mij om de muziek en de lol er om heen. Ik kom overal! The Dirty Denims zijn pas bij De Wereld Draait Door geweest. Kei leuk met Mathijs, echt een toffe peer, hij vond het echt leuk. Dichter Nico Dijkshoorn , die ook vaak in DWDD te zien is, is groot fan van The Dirty Denims. Hij had een feestje in Arnhem omdat hij een dichtersprijs gewonnen had en daar speelden dan ook The Dirty Denims! Daar ben ik ook gaan kijken. Ik maak van alles mee. Het is nooit saai, never.”

FestyLand
Een groot compliment voor Erna is het feit dat er op de komende editie van FestyLand een speciale Rock-in-Stock-tent komt. “Mijn bands spelen daar én andere vette bands. Rien Somers wilde dit rockpodium graag de Rock-in-Stock-tent noemen, want dat vind hij zo’n vette naam. Echt heel tof!”

[image=221289][image=221288]
Meer berichten