Talent uit Oost-Brabant krijgt een kans

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN – Het Lions Muziekconcours ontstond drie jaar geleden. Dit jaar heeft de derde editie plaats. De voorrondes zijn inmiddels voorbij en veertig deelnemers strijden op 27 februari in de halve finale voor een finaleplaats. Deze heeft plaats op 7 maart in Theater Markant in Uden. “Het niveau wordt steeds hoger.”

[image=127423]

“Docenten van muziekscholen zijn nog steeds erg teleurgesteld als een leerling niet doorkomt naar de volgende ronde. Het leeft enorm.”, vertelt Frank Visser van het Lions Muziekconcours Uden-Veghel. Alle deelnemers zijn afkomstig van de muziekscholen CKVU Uden, MiK Kunsteducatie Veghel, Kunstencentrum de Meander uit Boxmeer en de Muzerije uit Den Bosch. Docenten dragen de meest getalenteerde leerlingen naar voren. “Misschien moeten we het volgend jaar wel Lions Muziekgala noemen, dat staat beter in contrast met het niveau.” Aan de voorrondes namen in totaal 98 leerlingen deel. Uiteindelijk bleven er 35 leerlingen over, die doorstromen naar de halve finale.

[image=127424]

“Een paar jaar geleden heeft Lions contact gemaakt met culturele instellingen, in de wetenschap dat er hele getalenteerde mensen rondlopen. Zij hebben nauwelijks een podium waarop ze hun kwaliteiten kunnen tonen.” Han Galema is van het Lions Muziekconcours en nauw betrokken bij het evenement. Hij wilde dat het talent niet verloren ging en besloot om samen met onder andere Visser iets te bedenken om de talenten een kans te geven. “Uiteindelijk kwamen we uit op een formule die te vergelijken is met die van Idols. We hebben een hele deskundige jury, waar in voorgaande edities onder andere Bert van den Brink en Thijs van Leer in hebben gezeten.” Uit de confrontatie tussen de deelnemers en de jury ontstaat amusementswaarde. Maar niet alleen dat. Het levert ook een enorme inzet op, bedoeld om een zo goed mogelijke performance neer te zetten.

Het programma op 7 maart in Markant begint om 14.00 uur. Kaarten kosten €7,50 voor kinderen en €12,50 voor volwassenen. De zaal is open om 13.00 uur.

[image=127427][image=127429][image=127430]
Meer berichten