Bevrijdingsconcert op Udense Markt

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN - De harmonieën van Volkel en Uden, St. Caecilia en De Eendracht geven woensdag 5 mei om 19.00 uur een gezamenlijk Bevrijdingsconcert op de Udense Markt. Ook de slagwerkgroepen doen mee en tijdens de grote finale spelen alle 120 muzikanten tegelijk!

[image=136257]

Het concert is een vervolg op het bevrijdingsconcert dat De Eendracht 19 september gaf ook op de Udense markt, waar toen het grote podium van TechEvent al stond opgesteld. “Nu hebben we wéér een groot podium”, vertelt Conny de Pee van De Eendracht. “Hendriks Coppelmans sponsort de materialen en wij bouwen het zelf op, 24 bij 10 meter groot.”
Ook voor licht en geluid wordt gezorgd en er komen 400 stoelen zodat bezoekers ook kunnen zitten. Daarmee is het budget wel op, weet Conny. “Voor een overkapping kunnen we niet zorgen, dus als het regent, gaat het concert niet door. Maar we gaan uit van mooi weer!”
Beide harmonieën brengen afzonderlijk en gezamenlijk nummers ten gehore. “Samen spelen we bijvoorbeeld een Vera Lynn-medley, gezongen door een Udense en een Volkelse zangeres”, vertelt Conny de Pee. “Ook zijn er enkele solisten. Het wordt een spetterend concert!”
Het geheel wordt gepresenteerd door Marjorie van Geenhuizen en burgemeester Hellegers opent het concert. De entree is gratis.
Meer berichten