‘Er komt wel weer een ander bandje’

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN – Ze stonden dit jaar op de mainstage van Bospop en nu stoppen ze er mee. “Ja, onze tweede jeugd was net in gang gezet”, vertelt bassist Harm van de 1.90’s vanuit de New Road Studios in Wijchen waar de band zijn slotakkoord opneemt. “We hadden nog zeven nummers op de plank liggen die niet voor het nageslacht vereeuwigd waren.”

[image=157714]

“Er komt wel weer een ander bandje”, berust gitarist Jeroen in zijn lot. Hij snapt best dat zanger Willem wil stoppen en dat daardoor ook meteen héél de band stopt. “Ik zat eerder in hetzelfde schuitje. Toen hebben we ook gezegd: of we gaan met zijn allen door of we stoppen er helemaal mee. Toen zijn er wat compromissen gesloten qua repetities en optredens, want ik heb twee kleine kinderen en dat is nog veel belangrijker.”
Zanger Willem zingt ondertussen zijn laatste liedjes in: “Ik ben bij mijn schoonouders in het metaalbedrijf gestapt, dus er moet gewerkt worden. Nee, het stoppen was geen eis van hen … Ja, het zal wel even een gemis zijn, bijna 8 jaar een hobby met je vrienden, maar ik stop niet met muziek maken. Er zal ongetwijfeld nog wel iets gebeuren, maar je moet keuzes maken. Nu even de rem erop met de muziek.”
“We verlaten met opgeheven hoofd het circuit”, lacht bassist Harm die zorgt voor de laagste tonen in het toch al zware geluid van de 1.90’s. “Dikke, lompe shit, zeggen wij altijd. Pompen, laag, zwaar, lekker dik, zompig en groovy. Al nemen we nu ook wat melodieuze nummers op die wat vernuftiger zijn, wat minder recht tot recht aan, maar ook een paar die beuken. Als je die hard aanzet in de auto krijg je een regen van boetes door het gaspedaal wat je in gaat trappen.”
Maar er komt geen nieuwe cd meer. “Dan krijg je een recensie van een band die er al mee gestopt is. Een doel van de cd is er dus niet meer. We zetten de nummers op onze site en dan kunnen mensen ze daar luisteren of downloaden.” Jeroen lacht: “Plus we hebben nog een paar honderd cd’s van de vorige keer op de plank liggen.”
Zondag 19 december is Soos Plock nemen de 1.90’s afscheid. “Alles wat we zelf ooit geschreven hebben, gaan we spelen”, vertelt Willem die een reünie in de toekomst niet uitsluit. “Daarom zijn we aan het opnemen. We moeten onszelf nog wel ooit kunnen coveren!”

[image=157717]

[image=157716]

[image=157715]

[image=143649]

[image=143658]

[image=143659]

[image=143652]
Meer berichten