Addy van den Krommenacker populair in Uden

  •   keer gelezen   Muziek
UDEN – Als een rasechte artiest werd couturier Addy van den Krommenacker omhelsd en vastgepakt door giechelende dames die beweerden vroeger een vriendinnetje van hem te zijn geweest. Het waren geen jonge meisjes in dit geval want het publiek bestond zondag in Razzoo in Uden toch vooral uit vijftig plussers. De zaal was uitverkocht want Addy trad op met zijn oude band Square. Dat werd een groot succes.

[image=156435]

Onder de noemer ‘Udenbeat on a Sunday afternoon’ stonden zondag de bekende Udense jaren zestigbands The Specs en Dutch Roses op het podium. Als laatste kwam Addy van den Krommenacker met Square. Eerst nog wat onwenning maar snel zag je hem losser worden. “Hallo Uden”, riep hij enthousiast en hij bewonderde de entourage en de grote foto’s aan de wand van de bands zoals ze toen waren. “Wat heb ik daar een goede herinneringen aan.” Addy van den Krommenacker is vooral bekend van zijn werk in de mode. Maar voor hij zich daar helemaal op ging richten, zong hij. Zijn band Square toerde eind jaren zestig door heel Nederland met op het repertoire nummers van Dusty Springfield en de Bee Gees. Na enkele jaren kwam er een eind aan Square en moest Addy stoppen vanwege stemproblemen.
“Vandaag is het aller belangrijkste om lekker samen te spelen met mijn oude bandleden en met mijn familie en oude vrienden in de zaal. Iedere keer als we zoiets weer ’s doen volgt daar een serie van andere activiteiten uit en zo onderhouden we het contact. Mijn moeder overleed begin dit jaar. Toen ze nog leefde kwam ik elke zondag bij haar op de koffie, tenminste als ik niet in Milaan was. Nu kom ik minder in Uden, onlangs nog voor een mis voor m’n ouders in de kerk. Maar dit is natuurlijk heel gezellig”, lacht Van den Krommenacker die toegaf erg nerveus te zijn. Op weg naar het podium werd hij tegen gehouden met de vraag of hij volgend jaar ook wil zingen met Night of de Pier. Hij kende het wel van verhalen van zijn broer Jacques die met de band The Specs optreedt. Hij zei niet meteen ja, maar ook geen nee. “Mode blijft het belangrijkste, dit doe ik echt voor de lol.” Tijdens zijn optreden stonden broers van Addy trots te luisteren. Ze waren dik tevreden. "Hij kan het nog steeds."De rest van het publiek vond dat ook. “Zoiets zou vaker georganiseerd moeten worden. Er is behoefte aan, dat zie je. Allemaal leeftijdsgenoten en ze zien er allemaal ouder uit dan ik”, lacht een toehoorster.
[image=156436]
Meer berichten