‘De muzikale hokjesgeest doorbreken’

  •   keer gelezen   Muziek
VOLKEL - “Van gabber tot hippie: FestyLand is voor iedereen! Terwijl de ene rocker op Stahlzeit staat te ‘headbangen’, zingt een ander met volle borst: “Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier!”, vertelt festivaldirecteur Rien Somers.

‘De muzikale hokjesgeest doorbreken’. Dat is nog steeds het idee achter FestyLand. “Natuurlijk heeft iedereen een voorkeur, maar het zal ongetwijfeld gebeuren met de acht locaties die we op FestyLand hebben dat je ergens anders een kijkje neemt.
De kaartverkoop loopt storm, er is zelfs sprake van een Guus-effect. “Het is dit jaar weer mooier, groter en spectaculairder. Niet alleen artiesten, we hebben we ook ‘absurdisme’. Gekkigheden, zoals Chille met Nille, en de Tour du Frans. Niet alles is even serieus, er is ook een relaxte ondertoon.”
FestyLand is ook weer verbreed, met de camping, maar ook met de HeldenTent waar zondag mensen met een beperking het feest draaiende houden. “We hebben ook nog de wereldmuziekplaza waar allerlei vormen van wereldmuziek passeren zoals Balkan, maar ook de Achterhoek. We hebben ook het festivalcafé waar dagelijks de gastcolumn gelanceerd wordt. Onder andere André Manuel en Bart Balletjes nemen er de dag door.”
Ook de komende jaren hoopt FestyLand nog te groeien: “Maar de belangrijkste artiest moet altijd FestyLand zelf zijn. De sfeer is belangrijker dan welke artiest er dan ook komt. De basis is FestyLand, ‘daar wil ik naar toe’ en dan de vraag ‘wat komt er allemaal?’”

[image=152663]
Meer berichten