'Wij zorgen dat de toiletten reteschoon zijn'

  •   keer gelezen   Muziek
VOLKEL - “Wij zorgen dat de toiletten reteschoon zijn”, vertellen Nel en Toos, de WC-stylistes van het festival FestyLand dat morgen begint: “Bijna niet bij te houden, duizenden mensen, we hebben rouwrandjes om onze nagels, maar we doen ons best.”

[image=152608]

“We laten de heren op een verantwoorde manier het spulleke uit hun gulpje te pakken. Dat het er lekker weer schoon ingaat en dat ze ook alles weer inpakken wat er uitgepakt wordt. Het wordt erg gewaardeerd, vooral door de dames. We zorgen dat er toiletpapier is zodat de dames ook alles droog weg kunnen hangen.”
Nel en Toos maken een mooi showtje van hun werk: “We zijn de puntje op de ‘i’, net iets meer dan toiletjuffrouw. En als de mensen naar de wc zijn geweest, kunnen ze bij ons komen voor een lekker spekje of een praatje. Het is een leuk publiek op FestyLand. Na afloop gaat met tranen in onze ogen ons tweede huidje er af. De roze pruik weer af, het schortje in de mottenballen. Dan zijn we weer gewoon middelbare personen. Ze vragen ons weleens: ‘hoe zien jullie eruit als jullie dit niet hebben?’ Ik zeg nie!’”

Meer berichten