‘Eieren met spek en paracetamols’

  •   keer gelezen   Muziek
VOLKEL - FestyLand heeft dit jaar voor het eerst een echte camping op het land van Mirjam en Willy de Groot aan de Akkerstraat in Volkel.

[image=152580]

Op de kaart van Uden ziet de Akkerstraat er, weliswaar doodlopend, maar toch behoorlijk breed uit. Maar ‘straat’ kun je het toch echt niet noemen! “Het is de openbare weg”, lacht Mirjam de Groot. “Maar het is een paadje.”
Een weggetje, dat straks omzoomd wordt door de camping van FestyLand. Aan de ene kant komen de auto’s en voertuigen te staan, aan de andere kant de tenten. “Er kunnen hier maximaal 500 mensen kamperen. Het is direct gelegen aan het FestyLand-terrein.”
De campinggasten staan dus binnen no time op het festivalterrein, als dat geopend is. ’s Morgens zijn de kampeerders aangewezen op de camping zelf, waar alle sanitaire voorzieningen natuurlijk aanwezig zijn. En in een pas opgeknapte schuur staan Mirjam, Willy en een heel stel vrienden en familie klaar om de festivalvierders te voorzien van eten en drinken. “In de ochtend willen we een boerenontbijt serveren”, vertelt Mirjam. “We bakken eieren met spek en schenken een bak koffie, met paracetamols erbij!”
Ze lacht, want ze heeft er zin in. “We wonen naast FestyLand en hebben het altijd als prettig en leuk ervaren. We waren ook zelf iedere dag aanwezig.”
Dit jaar duurt FestyLand nog veel langer voor de familie de Groot. “We dachten eraan om 9 uur te starten met de ontbijtservice. Tot het terrein weer open gaat kunnen mensen bij ons hun versnaperingen nuttigen.” Een heel klein beetje stress is er ondertussen bij Willy te bespeuren. “We mogen de eieren niet aan laten bakken, want dat komen de gasten de volgende dag niet terug.”
Een naam heeft de camping nog niet, maar wel zijn er al een heleboel boekingen binnen. “Vrijdagmiddag om drie uur wordt de camping geopend en op maandagmiddag 12 uur wordt hij weer gesloten. Wij vinden het heel erg leuk om te doen en wachten af wat er op ons af gaat komen.”

Meer berichten