Persoonlijk, recht uit het hart

  •   keer gelezen   Muziek
OSS – Ze is vernoemd naar een nummer van The Beatles en stond al op het podium met Hans Dulfer, Solomon Burke, Rosa King en Kaz Lux. Nu timmert ze aan de weg met haar eigen band. En dat bevalt zangeres/saxofoniste PennyLeen, die op 2 oktober op Blues Touch staat, goed. “Dit voelt als een geschenk uit de hemel.”

Op haar vijftiende werd ze ontdekt door Dulfer, die haar bekroonde tot nieuw saxofoontalent. Sindsdien stond ze regelmatig met hem op het podium. “De afgelopen jaren heb ik veel leuke dingen gedaan, erg gezworven. Op den duur vraag je jezelf echter af wat je echt wil. Dit kwam op mijn pad, sindsdien is het mijn kindje. Nu maak ik ook de muziek waar ik het meest mee heb.” PennyLeen Paradise maakt een cocktail met vleugjes blues, soul, rock, funk en jazz. “Het is heel persoonlijke muziek die recht uit het hart komt.”

[image=150405]

Solomon Burke
Soullegende Solomon Burke is niet alleen een groot voorbeeld, maar ook de persoon die PennyLeen en haar man, gitarist Pim van Dijck, officieus trouwde. “We wilden eigenlijk naar de Verenigde Staten om door hem getrouwd te worden. Dat doet hij echter maar weinig. Toen hebben we afgesproken dat we elkaar zouden ontmoeten in de Effenaar in Eindhoven. Toen zei hij: ‘Weet je wat, ik trouw jullie nu’. We gaan zeker nog een keer naar hem toe, het klikte goed.” Een platencontract heeft Pennyleen Paradise overigens nog niet. “Dat is lastig, platenmaatschappijen willen geen risico lopen. Maar er zijn wel wat ontwikkelingen, het ziet er rooskleurig uit.” De band heeft de stroom in ieder geval mee. “Bandjes komen steeds meer terug, net als het live-gevoel.” Laat dat nou net de kracht van Pennyleen Paradise zijn.

Kaarten zijn te koop bij de VVV (Spoorlaan 24), Primera van de Braak (Terwaenen 24) de CD Kiosk in de Schakel, Café De Kamer (Peperstraat 9a) en Weekblad Regio Oss (Hooghuisstraat 34). Online zijn via www.bluestouch.nl kaarten verkrijgbaar. In de voorverkoop kosten kaarten 19,50 euro, aan de dagkassa 27,50 euro.
Meer berichten