UC-leerlingen aan het werk tijdens een les Nask
UC-leerlingen aan het werk tijdens een les Nask

Open dag van het Udens College: anders dan anders

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Het Udens College (UC) is klaar voor de Open Dag op zaterdag 20 januari. Leerlingen en medewerkers laten dan zien wat de school allemaal in huis heeft en wat er voor nieuwe ontwikkelingen op de rol staan. Het gaat dan om onderwijs met nog meer keuzemogelijkheden en natuurlijk om een nieuw gebouw voor de sector havo/vwo. Het motto? UC More: je ziet meer op het UC.

Het Udens College vmbo gaat vanaf 2018-2019 aan de slag met een nieuw lesrooster voor alle leerlingen. Dat bestaat uit een gedeelte met verplichte vakken (het kerncurriculum) en daarnaast uit persoonlijke uren en talenturen. Ook is er in het rooster ruimte voor coaching voor alle leerlingen. In de tweejarige brugklas krijgen de leerlingen altijd de mogelijkheid om de stap te zetten naar een hoger niveau.

Kennismaken
Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers op een speelse manier ontdekken wat het nieuwe rooster allemaal inhoudt. Daarnaast is er volop gelegenheid om kennis te maken met de verschillende vakken, niveaus en beroepsrichtingen.

Nieuwbouw
De Open Dag van de UC sector havo/vwo is in het studiehuis aan de Kennedylaan, vanwege de nieuwbouw die er gaat komen en de sloop van het oude onderbouwgebouw (het 'rode gebouw'). Er wordt gezorgd voor voldoende bewegwijzering vanaf de Schepenhoek en vanaf de Kennedylaan. Het Udens College havo/vwo heeft in 2018-2019 verschillende keuzemogelijkheden voor nieuwe leerlingen: de 'gewone' brugklas havo/vwo, de gymnasium-vwo/plus klassen en de AanZet-klassen. In de AanZet-klassen is extra aandacht voor onderwijs op maat, coaching en het zelfstandig werken van leerlingen.

Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers met al die mogelijkheden kennis maken. In 2019-2020 gaat ook de sector havo/vwo met één nieuw onderwijsmodel aan de slag. Daarin worden de sterke punten gecombineerd van de huidige drie onderwijsvormen.

Parkeren
Bezoekers van de Open Dag wordt aangeraden om als het enigszins kan de auto thuis te laten. Parkeren kan lastig zijn in de omgeving van zowel Kleinveld als Schepenhoek/Kennedylaan.

Open Dag
De Open Dag voor de sector vmbo aan het Kleinveld 25 Uden duurt van 9.30 tot 13.30 uur. De Open Dag voor de sector havo/vwo duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Parkeren kan aan de Schepenhoek, de ingang is aan de Kennedylaan.

Meer berichten