De leerlingen zijn druk bezig met hun ringtone
De leerlingen zijn druk bezig met hun ringtone

Boekelse basisschool maakt eigen ringtone met workshop Digitaal Componeren

  •   keer gelezen   Onderwijs

BOEKEL | Basisschool KC Octopus uit Boekel doet mee aan de wedstrijd Digitaal Componeren in de Klas van Stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung. De leerlingen van groep 7 hebben in de workshop Digitaal Componeren vandaag de beste ringtone van Nederland proberen te componeren. Als zij de winnaar worden van de componeerwedstrijd, gaat het Metropole Orkest in juni de ringtone van de Boekelse leerlingen spelen in Het Concertgebouw in Amsterdam.

In totaal doen er 36 basisscholen uit heel Nederland mee aan de wedstrijd. De leerlingen van groep 7 van de Boekelse basisschool zijn de eerste in het land die de workshop Digitaal Componeren hebben gevolgd. 

Workshop
Tijdens de workshop hebben de leerlingen in groepjes van drie een ringtone op een tablet gecomponeerd. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met de ringtone 'Over the horizon' die op Samsung smartphones staan. Aan de hand van diverse melodieën die het Metropole Orkest heeft ingespeeld, arrangeerden de leerlingen op een tablet hun eigen ringtone: ze kozen een melodie van het Metropole Orkest, voegden ritme-instrumenten toe, selecteerden samples en zongen de tekst 'Over the Horizon' in. De beste ringtone van de klas dingt nu mee naar de titel 'Beste ringtone van Noord-Brabant', die doorgaat naar de landelijke finale. Het Metropole Orkest speelt op 20 juni in Het Concertgebouw in Amsterdam onder toeziend oog van de regionale winnaars de beste ringtone van het land.

         


 

Meer berichten