Kinderen van Basisschool de Palster werkten deze week aan verkeersactiviteiten
Kinderen van Basisschool de Palster werkten deze week aan verkeersactiviteiten

Leerlingen De Palster leren over verkeer tijdens 'Verkeersdagen'

Onderwijs 613 keer gelezen

UDEN | Op Germenzeel werd de afgelopen dagen hard gewerkt aan verkeersactiviteiten door kinderen van Basisschool de Palster. Tijdens de 'Verkeersdagen' werden kinderen middels diverse projecten alert gemaakt op verkeerssituaties waar zij mee te maken kunnen krijgen.

In de kleutergroepen werd extra aandacht besteed aan het oversteken. Zij oefenden dit ook in praktijk. Voor de onder- en middenbouw werd er een trapvaardigheidsparcours uitgezet, waarbij verschillende verkeerssituaties nagebootst werden en de kinderen verkeersvaardigheden konden oefenen. In de bovenbouw zijn er fietsclinics verzorgd, waarbij de kinderen door middel van spelelementen een aantal onderdelen hebben geoefend zoals kijken, bochtentechniek, remmen, schakelen, positie op de fiets en veiligheid. Groep 8 heeft een gastles gehad van Talitha de Graaf, coördinator VVN werkgroep Uden, over het fietsen naar het Voortgezet Onderwijs.

Autoloze schooldag
Woensdag 14 maart was er ook nog aandacht voor de autoloze schooldag. Kinderen kwamen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Er waren twee haltes waar de kinderen zich verzamelden en gezamenlijk met leerkrachten naar school kwamen lopen. Hiermee dragen we als school uit dat het belangrijk is om zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen. Niet alleen uit gezondheidsoogpunt, maar ook om de verkeerssituatie bij school zo veilig mogelijk te houden. De verkeersdagen worden morgen afgesloten met een verkeersquiz, waarin de kinderen de opgedane kennis kunnen laten zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant