Kinderen rennen rondom de school
Kinderen rennen rondom de school

Kinderen basisschool Aventurijn rennen rondom school met 'Daily Mile'

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Kinderen van basisschool Aventurijn zijn gisteren gestart met 'Daily Mile'. De Daily Mile is een initiatief van het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht), overgewaaid uit andere landen. Kinderen rennen de zogenaamde 'daily mile' en verbeteren zo hun conditie, concentratie, stemming, gedrag en algehele welzijn.

De school heeft dit initiatief gewonnen tijdens een volleybaltoernooi voor leerkrachten. "Op deze school start vandaag het thema Mijn lijf. Kinderen leren meer over hun lichaam, seksualiteit én gezondheid. Daar past de Daily Mile natuurlijk goed bij", vertelt wethouder Gijs van Heeswijk. "Gisterochtend had ik de eer om de bel te luiden en dat was het startsein voor de kinderen om 15 minuten rondom de school te gaan rennen. Een goed voorbeeld van wat je allemaal kunt doen om gezond te blijven. Bewegen draagt niet alleen bij aan gezond blijven, maar ook aan de schoolprestaties. Kinderen concentreren zich beter, voelen zich lekkerder in hun vel. Wat 15 minuten bewegen al niet kunnen doen!"

Maaike Riswick van Aventurijn vult aan: "Na de aftrap van vandaag zullen de kinderen van onze school de Daily Mile twee keer per week gaan lopen. Dat komt bovenop de gymlessen en het wekelijks naschools sportaanbod. En natuurlijk zorgde de buurtsportcoach van 'Kicks! beweegt je' voor een goede warming-up." Alle betrokken JOGG-partners willen er gezamenlijk voor zorgen dat kinderen en jongeren uit de gemeente Uden opgroeien in een omgeving waar een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Wethouder Van Heeswijk daarover: "Onze ambitie is om de gezonde keuze de gemakkelijkste te maken. Niet alleen thuis en op school, maar ook in de sportkantines, de werkvloer, in de wijk en de leefomgeving."

JOGG
JOGG richt zich niet alleen op het kind, maar op de omgeving van het kind. Denk aan de ouders, oppas(oma of opa), sport- of hobbyclub enzovoort. Gezond leven gaat ook over bewegen. Door thema's als 'Gratis bewegen' en de inzet van buurtsportcoaches met naschools sportaanbod, streven de gemeente en partners ernaar om alle inwoners letterlijk te bewegen naar een gezond en bewust leven. Wilt u als organisatie, ondernemer, ouder of vrijwilliger ook bijdragen aan een gezonde leefstijl in Uden? Neem dan contact op met de JOGG-regisseur Leny van Gemert via leny.van.gemert@uden.nl of telefoonnummer 14 0413.

Meer berichten