De burgemeester kwam een tijd geleden langs op de Maashorst School
De burgemeester kwam een tijd geleden langs op de Maashorst School

Groen licht voor Maashorst School: 'We hangen voorzichtig de vlaggen buiten'

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Het was een spannende avond voor medewerkers en betrokkenen van de Maashorst School in Uden afgelopen donderdag. In het gemeentehuis werd door de partijen een besluit genomen over de overgang van particuliere school naar brede school.

Het zoontje van Maaike Janssen zit op de school. Zij deed donderdag een woordje in de raadszaal. "Dat was een hele nieuwe ervaring, zo voor partijleden je verhaal doen", vertelt ze. Een ervaring die goed uitpakte. Alle partijen waren het met elkaar eens: de school mag door de overheid gefinancierd worden. In december wordt een officiële beslissing gemaakt vanuit de politiek in Den Haag. Maaike heeft er vertrouwen in. "Het is enorm fijn dat de zegen vanuit de Udense politiek nu is gekomen. Op 5 juli is officieel de hamerslag maar we hangen al voorzichtig de vlaggen buiten."

Doneeractie
Maaike zette een tijd geleden een doneeractie op om geld op te halen voor de Maashorst School. De teller staat momenteel op 1585 euro. "Ik had toen bedacht dat het mooi zou zijn als we met het opgehaalde geld de overbrugging konden doen. Gelukkig is de situatie nu dat vanaf augustus 2019 de school gefinancierd wordt door de overheid, maar tot die tijd zijn donaties nog erg hard nodig. We moeten nog iets meer dan een jaar overbruggen en ik hoop dat meer donaties zullen komen om ons hierbij te ondersteunen, dan wel via de doneeractie site of rechtstreeks aan de school."

Maashorst School
De school hoopt over vijf jaar 200 leerlingen op school te hebben. Momenteel is dat aantal acht. "Dat aantal zou zeker wel gehaald kunnen worden", zegt Maaike. "Ik denk dat het voor ouders een bepaalde zekerheid geeft wanneer de school gefinancierd wordt, en daardoor hoop ik dat het aantal aanmeldingen nog meer gaat stijgen." Haar zoontje zit nu 8 maanden op de school en Maaike is er erg positief over. "Het mooie aan de Maashorst School vind ik dat het systeem zich aanpast aan het kind, en het kind zich niet aan hoeft te passen aan een bepaald, specifiek systeem. Op de Maashorst School mag een kind ontwikkelen in zijn eigen tempo. Er is alle tijd en ruimte voor vaardigheden die belangrijk zijn in het leven, naast de cognitieve vaardigheden. Hierdoor draagt de Maashorst School ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van het kind."

Meer berichten