Juffrouw Bernadet biedt mozaïekbankje aan na 40 jaar dienst

  •   keer gelezen   Onderwijs

ZEELAND | Dit schooljaar is het 40 jaar geleden dat juffrouw Bernadet van der Linden in dienst trad van het Zeelandse basisonderwijs. Als dank voor die mooie jaren biedt zij de school een mozaïekbankje aan dat door 'haar' kinderen wordt gemaakt.

We schrijven 1977 als juffouw Bernadet aan de Kerkstraat gaat werken in de voormalige Mariaschool bij zuster Oderica. Na enkele jaren kwam er een nieuwe school in Zeeland, de Vlasgaard aan de Vlasroot. Uiteraard ging zij als leerkracht mee naar die nieuwe school. Nu zijn we weer een flink aantal jaren verder en is zij weer 'mee verhuisd' naar het kindcentrum aan de Kerkstraat, maar nog wel steeds voor de Vlasgaard. Inmiddels geeft ze les aan de kinderen van haar eerste leerlingen. Bij zo'n dienstjubileum hoort een cadeau. Bernadet heeft er voor gekozen om haar cadeau aan de school te schenken, nog specifieker voor en door de kinderen. In haar vrije tijd heeft Bernadet, samen met haar man, een kunstuitleen in Oss en Cuijk; Art Partner. Hierin werken zij samen met een groot aantal professionele kunstenaars uit heel Nederland en zelfs enkele uit het buitenland. Het genieten van kunst, ook van het zelf maken van kunst, wil ze aan de kinderen graag meegegeven. Daarom heeft zij besloten om samen met de kinderen van haar huidige klas de betonnen bankjes op het speelplein te gaan bekleden met mozaïek tekeningen van de kinderen zelf. 

Er zijn drie bankjes en de kinderen hebben tekeningen gemaakt van vogels, landdieren en vissen. Een andere hobby van haar is namelijk de natuur en het IVN, waar zij jeugdgids is. De tekeningen zijn klaar en met begeleiding van de Cuijkse kunstenaar Titus Peters worden de tekeningen vandaag met mozaieksteentjes overgezet naar de betonnen bankjes. Zo kunnen de kinderen voortaan genieten van hun eigen tekeningen op het schoolplein, en het schoolplein heeft er een kleurrijke aankleding bij.

Meer berichten