Jeanne van der Leest neemt na 40 jaar afscheid van De Springplank

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Jeanne van der Leest vertrekt na 40 jaar bij basisschool De Springplank in Uden. De vakdocente kreeg gisteren tien minuten lang een applaus van alle kinderen, om haar te bedanken voor al haar gymlessen.

Jeanne's drijfveer is dat kinderen enthousiast worden van bewegen. Ze wil kinderen laten genieten, want dan blijven ze bewegen en zo wordt het een stukje van hunzelf.  Jeanne werkt vanaf komend schooljaar volledig op De Tandem, op het speciaal onderwijs is ze nog harder nodig.

Jeanne is 40 jaar geleden begonnen als MRT-er, motorisch remedial teacher voor kinderen die extra hulp nodig hebben. Ze sluit dan ook de laatste twee schooljaren van haar carrière op De Tandem af en dan mag ze gaan genieten van haar pensioen.  Kinderen die motorisch wat minder sterk zijn, wil ze vooral zelfvertrouwen geven. Daar geniet ze van. Het gaat Jeanne om de balans te zoeken tussen veiligheid en geborgenheid, maar ook om het loslaten van kinderen zodat ze uitgedaagd worden om zelf te ontdekken. Mirjam van Ree, directeur omschrijft Jeanne als een hardwerkende en sociale gymdocent, die veel voor de school betekend heeft. "Ze is altijd betrokken en actief voor onze school. Als collega en als vakvrouw gaan we haar ontzettend missen."

Meer berichten