Juf Ella omringd door 'haar' kinderen
Juf Ella omringd door 'haar' kinderen

Juf Ella neemt na 44 jaar afscheid van het onderwijs

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Ella Benkers neemt na 44 jaar afscheid van het onderwijs. Ze mag gaan genieten van haar pensioen. Juf Ella werd gisteren verrast door kinderen en ouders met allerlei leuke activiteiten, bloemen en zelfgemaakte cadeautjes.

Ella heeft voor stichting Kiem gewerkt op de Paulusschool, De Vlonder en eindigt haar carrière op basisschool De Springplank. Ella heeft altijd graag in de onderbouw gewerkt afwisselend van groep 1 tot en met 4. Het mooiste aan het vak? "Het contact met de kinderen", vertelt Ella. "Ieder kind is een uniek persoontje. Ik word al blij als ik de kinderen 's ochtends ziet aankomen. Vrolijke kinderen geven energie. Het is mijn uitdaging om een band te krijgen met kinderen die moeilijk gedrag vertonen. Juist zij hebben het zo hard nodig." Ella luistert naar kinderen, geeft ze aandacht en dan gaat het vanzelf. Ze legt geen nadruk op negatief gedrag, maar stimuleert vooral het positieve van en met kinderen. Ook ziet ze heel erg de humor van kinderen en kan daarom altijd erg om kinderen lachen.

Ella is heel creatief en ze kan goed tekenen en schilderen. Ook genoot de juf van de lessen dansante vorming. "Dan zijn de kinderen net dwarrelende herfstblaadjes. Ik ga de kinderen missen, maar zeker ook de gezelligheid van het team. Ondanks het feit dat het een zwaar beroep is, vind ik het toch een van de mooiste beroepen die er zijn. Ik stop met heel veel werkplezier."

Meer berichten