Het schuimbad van de brandweer was een leuke verrassing op de laatste schooldag (foto: Ankh van Burk)
Het schuimbad van de brandweer was een leuke verrassing op de laatste schooldag (foto: Ankh van Burk)

Afscheid van Den Dijk met schuimbad van brandweer

Onderwijs 1.312 keer gelezen

ODILIAPEEL | Het was voor de 22 leerlingen van groep 8 van basisschool Den Dijk een grote verrassing, dat zij op hun laatste schooldag, vorige week woensdag, getrakteerd werden op een schuimbad van de brandweer, een initiatief van de ouders. Daarbij werden ze uitgezwaaid door alle leerlingen en leerkrachten van de school die een erehaag vormden. Na de zomervakantie beginnen de leerlingen aan een nieuwe fase in het voortgezet onderwijs.

door Ankh van Burk

Het was een pittig jaartje voor de leerlingen, vooral in het begin. "We moesten in een hoger tempo leren", vertelt Rik, "en dat was even wennen." Nina legt uit waarom er wat harder gewerkt moest worden: "Omdat we later in het schooljaar wat meer tijd hadden voor het kamp en de musical." Vanaf de maand mei werd daar aandacht aan besteed. Het kamp werd gehouden bij de scouting in Boekel en duurde vier dagen met veel spelletjes. Gelukkig waren de kinderen daar zo moe van, dat zij het 's nachts redelijk rustig hielden. Vanaf de meivakantie werd er druk geoefend voor de musical. Dimphy: "Het ging over een bruidspaar dat was verdwenen. De vaders van de bruid en bruidegom waren allebei bakker en die hadden ruzie met elkaar. Maar het komt allemaal weer goed en het verdwenen bruidspaar zat op Honolulu." De musical werd vorige week vier keer ten tonele gebracht voor een enthousiast publiek, vooral de opa's en oma's waren trots op hun kleinkinderen.

Primeur
Deze leerlingen hadden bij de uitvoering de primeur: de musical kon voor het eerst in het eigen schoolgebouw gebracht worden. Juf Brenda: "Normaal zaten we altijd in het Peelhonk voor de musical, maar nu we een zaalruimte hebben in ons nieuwe gebouw, konden we dat in de school doen. Mede dankzij conciërge Raymond, die een podium heeft gebouwd, inclusief licht- en geluidsinstallatie en gordijnen." De leerlingen kijken tevreden terug op hun schoolperiode op Den Dijk. Mare: "Leuke leraren en vrolijke kinderen." Rafaël: "Gezellige sfeer." Diem: "Het was leerzaam." Natuurlijk is naar school gaan niet altijd leuk als je bijvoorbeeld een hekel hebt aan gym, zoals Amy. Volgens Meindert was leren niet zijn ding, maar geschiedenis vond hij wel leuk. Hij wil later in de fijnmetaal en ziet wel in, dat je daarvoor toch eerst moet leren om zover te komen. Ook voor de leerkrachten is zo'n laatste schooldag met hun groep een bijzonder moment. Meester Ad had de leerlingen drie dagen per week en juf Brenda twee dagen. Zij hebben deze groep ervaren als bijzonder aardige leerlingen. Meester Ad: "Deze leerlingen waren in het algemeen geschikt voor de nieuwe leerstijlen. Er zaten een paar aanjagers tussen, die de rest op sleeptouw namen. Een genot om mee te werken." Juf Brenda: "Deze leerlingen waren in staat om zichzelf te overtreffen en daar mogen ze best trots op zijn." Met pijn in het hart laten ze hun leerlingen gaan, maar "ze zijn duidelijk toe aan een nieuwe stap en dat verzacht de pijn een beetje bij het loslaten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant