Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Sinterklaas overhandigt Kindcentrum St. Paulus vignet Gezonde School

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Sinterklaas kwam vandaag langs op KC St. Paulus in Uden, en had wel een heel bijzondere verrassing bij zich: het vignet van de Gezonde School. "Wij denken dat dit wel het mooiste cadeau is wat de Sint voor ons had mee kunnen brengen."

Met het vignet Gezonde School laat KC St. Paulus zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Directeur Jeanet Eikelenboom van kindcentrum St. Paulus is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is!" Vandaag is het dus extra feest op KC St. Paulus en heeft de Sint ook voor alle kinderen een gezonde traktatie meegebracht. "Komend schooljaar gaan we onze inzetten voor het volgende vignet: welbevinden."

Gezondheid
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. "Wij eten bijvoorbeeld iedere dag schoolfruit en een gezonde lunch. Ook krijgt groep 8 kooklessen met speciale aandacht voor gezonde voeding." Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Meer berichten