Afbeelding

Maurice van den Akker nieuwe sectordirecteur voor havo/vwo Udens College

Onderwijs 1.550 keer gelezen

UDEN | Het Udens College heeft Maurice van den Akker benoemd als nieuwe sectordirecteur havo/vwo. Van den Akker volgt interim sectordirecteur Jos te Marvelde op die sinds augustus 2016 tijdelijk leiding geeft aan de sector op de President Kennedylaan. Van den Akker is momenteel rector-bestuurder van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Op 1 mei start hij bij het Udens College in zijn nieuwe functie.

Op de sector havo/vwo van het Udens College zijn momenteel grote vernieuwingen gaande. De sector voert in fasen een nieuw onderwijsmodel in waarbij gepersonaliseerd leren een sleutelwoord is. Ook wordt een deel van de school vervangen door nieuwbouw. "Bij het aantrekken van een nieuwe sectordirecteur waren dit belangrijke onderwerpen. Maurice heeft veel ervaring als kartrekker van een nieuw en soortgelijk onderwijsconcept, waarbij hij oog heeft voor de ontwikkelbehoeften van leerlingen en personeel", vertelt Ad van Kemenade, directeur-bestuurder van het Udens College. Hij vervolgt: "Jos te Marvelde heeft als interim sectordirecteur een belangrijke start gemaakt met het invoeren van het Udens model. Hij blijft ook na de komst van Maurice nog enkele maanden verbonden aan de school voor een goede overdracht en het afronden van de nieuwbouw. We hebben veel vertrouwen in de nieuwe samenwerking."

Van den Akker werkt sinds maart 2016 bij het Willibrord Gymnasium. Daarvoor was hij in verschillende functies werkzaam bij het Gymnasium Bernrode, onder andere als afdelingsleider bovenbouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant