Afbeelding

Nieuwe 'rode school' Uden met grote sporthal opgeleverd

Onderwijs 1.721 keer gelezen

UDEN | De nieuwe 'rode school' aan de President Kennedylaan in Uden is op de laatste dag van januari volgens planning opgeleverd. "Een nieuw en duurzaam schoolgebouw van de sector havo/vwo van het Udens College dat klaar is voor de onderwijstoekomst."  De samenwerkingspartners vierden de realisatie van het nieuwe lesgebouw, het atrium en de prachtige sporthal die ook door de Udense gemeenschap gebruikt kan worden. 

Op 31 januari nam Ad van Kemenade, directeur-bestuurder van het Udens College, de sleutel in ontvangst van het nieuwe gebouw. "Een groot moment voor de school. We hebben een nieuw gebouw dat nauw aansluit op onze onderwijsvisie waarin we de leerling ondersteunen in zijn persoonlijke leerroute om zijn ambities waar te maken. Een gebouw dat heel duurzaam is, waardoor de energie- en onderhoudskosten dalen en waardoor er meer bestedingsruimte is voor het onderwijs." Van Kemenade blikt ook met trots terug op het samenwerkingsproject. "We hebben de oplevering dan ook gevierd samen met huisvestingspecialist Laride, de gemeente Uden, Binx Smartility en architect Niels Peters."

Wie langs de school rijdt, ziet dat de kleur rood van de vorige school is behouden. "We vinden de relatie met het verleden van belang", vertelt Van Kemenade. "Ook de monumentale eik die plaats moest maken voor de nieuwbouw hebben we een prominente plek gegeven in het atrium. Op de dag van de oplevering maakte Sander Boom – Nederlands kampioen Sculptuurzagen – een prachtige uil van de boomstam." Het ruime atrium, de ontmoetingsplek voor leerlingen, zorgt voor de verbinding met het huidige studiehuis. Het recent gemoderniseerde deel van de school dat in gebruik blijft.

De komende maanden wordt de nieuwbouw ingericht. De leerlingen krijgen na de meivakantie les in het nieuwe gebouw. Ook de omgeving heeft voordeel bij de nieuwe school, licht de directeur-bestuurder toe: "De sporthal met een grote supporterstribune kan straks gebruikt worden door de verenigingen uit Uden. Ook in de tuin rondom de school – die na de zomervakantie wordt ingericht – zijn mensen uit de omgeving welkom." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant