Logo kliknieuws.nl/uden

Kindcentrum Raam behaalt weer drie vignetten Gezonde School

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Kindcentrum Raam heeft opnieuw het drie vignetten van de Gezonde School behaald. Hiermee zijn zij de enige school in Uden met drie vignetten.

Het eerste vignet, Sport & Bewegen, haalden ze in 2015 (start jaar JOGG), het tweede, Voeding, in 2016 en het derde, Welbevinden, in 2017. Het vignet is drie jaar geldig. Recent is Sport en Bewegen opnieuw behaald en in deze maand is het thema Voeding weer verlengd. Welbevinden is nog geldig tot 2020.

Op vrijdag 12 april werden de Koningsspelen gevierd met dit jaar het thema 'Gezonde Voeding en Water Drinken'. Wethouder Gijs van Heeswijk kwam langs op school voor de onthulling van de drie vignetten. "Daar zijn wij enorm trots op", aldus directeur Mirjam van Ree. "Wij vinden gezondheid belangrijk en zijn ervan overtuigd dat gezonde leerlingen beter in hun vel zitten en beter presteren." Het vignet gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen. De kinderen zijn de Koningsspelen gestart met een gezond ontbijt met aansluitend de Goede Doelenloop. De opbrengt van deze sponsoractie gaat dit jaar naar de Kankerbestrijding, Teachers4Teachers en de school wil graag een AED op school.

Meer berichten