Logo kliknieuws.nl/uden
D66 fractievoorzitter Rob Jetten maakt kennis met leerlingen
D66 fractievoorzitter Rob Jetten maakt kennis met leerlingen (Foto: Henk Lunenburg)
FOTO'S

Officiële opening Udens College

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Een rode loper, een ballonnenboog, vrolijke leerlingen bij de entree van de nieuwe school die de gasten welkom heetten en een opgetogen (sector)directie die handjes schudden, vormden de start van de officiële opening van de nieuwbouw op 2 september. Een nieuwe school voor de sector havo/vwo van het Udens College.

Een volle nieuwe fonkelnieuwe sporthal luisterde aandachtig naar de sprekers. Leon Verbakel, een leerling en dé dagvoorzitter opende met een persoonlijke anekdote. Als brugklasleerling in 2012 mocht hij mee gaan denken over de nieuwbouw. Leon gaf het stokje over aan Ad van Kemenade. "Natuurlijk was het een proces van vallen en opstaan, maar door de goede samenwerking is het succesvol verlopen." Daarbij heeft hij oog voor de medewerkers die toch bijna twee jaar In een verbouw en nieuwbouw-situatie hebben moeten werken, wat niet altijd gemakkelijk was.

Rob Jetten, fractievoorzitter van D66 en oud-leerling van het Udens College, is voor deze opening uitgenodigd en blikt terug op zijn tijd hier. Hij herinnert zich vooral de fijne sfeer en het toen net nieuwe studiehuis. "Ik hoorde een leerling net vertellen dat dat nu de oudbouw is", vertelt hij lachend. Toen hij las dat de oude rode school gesloopt werd, deed hem dat toch wel wat pijn. "Maar toen ik in Uden hoorde van medewerkers dat er emmers in de klas stonden bij slecht weer, was het me wel duidelijk."

Na het officiële deel gaven leerlingen rondleiding door het gemoderniseerd studiehuis en nieuwbouw. De rondleiding voerde ook langs het nieuwe practicumlokaal van 'nask' (natuur- en scheikunde) waar Matt Kanters, leerling van de school en actief in politiek samen met een groep leerlingen geanimeerd in gesprek was met Rob Jetten. De dag na de opening, op dinsdag, is alles weer zoals gewoon. De leerlingen krijgen les en kunnen werken in ruimtes, in de sporthal en de buitenvelden en pauzeren in het atrium. Binnenkort kunnen ze ook gebruikmaken van een groen buitenterrein.

Meer berichten