Robot-team Udens College naar regiofinale First Lego League

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Team RoboTEC van het Udens College sector vmbo doet mee met de regiofinale van de First Lego League 2019. Zaterdag 14 december strijden zij met dertig andere teams om diverse prijzen.

Het team heeft de laatste twaalf weken, twee avonden in de week en dus buiten school, hard gewerkt om een robot te bouwen. Deze robot gaat in 2,5 minuut tijd verschillende opdrachten uitvoeren. De teams kunnen op verschillende categorieën punten verdienen om een plaats voor de Benelux Finale te veroveren. Er wordt onder andere gekeken naar welke robot de meeste punten haalt op de wedstrijdtafel, welk team een stevige robot heeft gemaakt en welk team een leuke presentatie heeft over het project. Techniekdocent Mustafa Angay: "Naast het bouwen en programmeren van een robot, dient elk team ook een presentatie te houden over het project. In het innovatieproject gaat elk team een probleem identificeren van een gebouw of openbare ruimte in hun gemeenschap, hiervoor een oplossing bedenken en de oplossing delen met anderen. Team RoboTEC heeft een handige oplossing bedacht voor de 'overbelasting van het elektrici-teitsnetwerk door het terug leveren van zonne-energie'. Deze oplossing gaan ze aan de jury laten zien."

Je kunt gaan kijken op 14 december, tussen 10.30 en 16.30 uur in Hogeschool de Kempel, Deurneseweg 11 in Helmond. Supporters zijn welkom in de wedstrijdarena, bij de projectpresentatie en de techniekpresentatie.
 

Meer berichten