Udens College vmbo pakt prijzen in regiofinale First Lego League

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Zaterdag 14 december vond de regiofinale van de FIRST LEGO League in Helmond plaats. Dertig teams streden om diverse prijzen. Team RoboTec van het Udens College sector vmbo was op twee onderdelen het beste team, en mocht dus twee prijzen in ontvangst nemen: De Robot Prestatie Award en de Robot Programmeer Award. 

In de finale werd er gewonnen van het team Caroleaantjes uit Helmond en op het onderdeel Robot Programmeren was weer RoboTec het beste team. 

Drie maanden lang, twee avonden in de week, is er aan het project gewerkt. Het team  was klaar voor de wedstrijd, maar toch was de spanning om te snijden tijdens de oefenavonden. Er werd hard gewerkt om de robot op de juiste manier de opdrachten te laten uitvoeren. Het ging goed, maar zo nu en dan toch fout; dit zorgde voor stressmomenten, maar de kunst was om rustig te blijven en goed uit te zoeken waar dat aan lag. Het team is blij dat de finale achter de rug is. Ze gaan nu uitrusten en het behaalde succes vieren, maar daarna pakken ze het weer op. Ze willen niet op twee, maar op alle onderdelen het beste team zijn. Dus op naar de volgende uitdaging!

Meer berichten