Nieuw speeltoestel op IKC Den Dijk in Odiliapeel

  •   keer gelezen   Onderwijs

ODILIAPEEL | Op IKC Den Dijk in Odiliapeel werd woensdag 15 januari in het bijzijn van de voormalige huisartsen Wolters en Van Ravenswaaij een nieuw speeltoestel in gebruik genomen. Het speeltoestel kon aangeschaft worden met behulp van een sponsoractie én genoemde huisartsen.

In het schooljaar 2018-2019 werd door de toenmalige leerlingenraad van Den Dijk het idee geopperd om door middel van een sponsoractie geld in te zamelen voor een nieuw speeltoestel op de speelplaats. Besloten werd toen om een sponsorloop te organiseren. Deze actie van de leerlingenraad bracht maar liefst zo'n 2200 euro op. Dit bedrag was echter niet voldoende om het beoogde speeltoestel te kunnen aanschaffen. Rond dezelfde periode namen de huisartsen Wolters en Van Ravenswaaij afscheid van hun praktijk. Donaties van bezoekers aan hun afscheidsreceptie wilden zij besteden aan de gemeenschap van zowel Volkel als Odiliapeel. Voor Odiliapeel werd IKC Den Dijk door hen uitgekozen en kreeg een bedrag van 2100 euro te besteden. Samen met een bijdrage van 275 euro namens 'Jantje Beton' uit de gezamenlijk collecte van Odiliapeel kon het door de leerlingenraad gewenste speeltoestel worden aangeschaft. 

Vlak voor de kerst werd het speeltoestel op het schoolplein van IKC Den Dijk geplaatst. Alle kinderen van Odiliapeel hebben het toestel al uit kunnen proberen. Vorige week woensdag werd het speeltoestel officieel in gebruik genomen. Na een kort woord van dank door directeur Adri van der Loop mochten de leerlingen van de ouderraad samen met Juul van de BSO de opening verrichten. Daarna gaven Daan en Sven een korte demonstratie van de spelmogelijkheden.
         
 

Meer berichten