Betsie en Egbert.
Betsie en Egbert.

Nieuw: UConnect, meet & greet, netwerken voor leerlingen

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | UConnect is een nieuw initiatief voor leerlingen tussen de 12 en 16 jaar van het Udens College. Het is een loopbaan- en netwerkevent waar leerlingen kennis kunnen maken met allerlei bedrijven en organisaties uit de regio.

Leerlingen werken aan hun loopbaancompetenties en bedrijven en instellingen komen in contact met potentiele toekomstige medewerkers. De eerste editie is op 31 maart. Belangstellende bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor UConnect. De leerlingen van het Udens College ontmoeten tijdens UConnect bedrijven en instellingen uit de regio, in sporthal De Stigt. Bij een stand van een bedrijf kunnen ze een medewerker allerlei vragen stellen. Betsie Kuppen, decaan op het vmbo, vertelt: "Bij dit event krijgen leerlingen de kans om diverse werkplekken en branches te onderzoeken. Ook leren ze hoe ze contacten moeten leggen en hoe te netwerken. Het idee is dat dit hen helpt om zich staande te houden in een veranderende arbeidsmarkt." Een bijkomend voordeel voor leerlingen is dat ze door het netwerken, later ook makkelijker contact kunnen leggen voor meeloopdagen, lange of korte stages, een bedrijfsbezoek of een interview.

Bedrijven uit Uden en omgeving kunnen zich tijdens UConnect profileren bij een grote jonge doelgroep die in de toekomst wellicht hun medewerker wordt. Egbert de Bruijn, projectleider licht toe: "Bedrijven kunnen zich op een leuke manier aan de jongeren presenteren, waarbij leerlingen zicht krijgen op de regionale arbeidsmarkt. We hopen daarbij uiteraard dat ze interessante mogelijkheden zien, en we het potentieel voor de regio kunnen behouden."
Bedrijven uit alle branches kunnen meedoen. Kuppen: "Denk aan technische bedrijven, zorginstellingen, productiebedrijven, gemeente, winkels, peuterspeelzaal, maar ook de brandweer, politie en vliegbasis kunnen zich hier presenteren."

In Uden is er veel bereidheid om samen te werken, De bedrijven die wij gesproken hebben, zijn enthousiast over dit initiatief en willen kinderen graag ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling", vertelt De Bruijn. "Uiteraard hebben we nog niet alle bedrijven kunnen benaderen voor UConnect. Bedrijven die zich willen aansluiten of meer informatie willen, kunnen contact opnemen via: UConnect@udenscollege.nl." Op 3 maart is er een bijeenkomst voor de bedrijven om de dag voor te bereiden.

Meer berichten